25 milyon dolar para cezası aldıktan bir gün sonra hayatına son verdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Afrika’da büyük bir kurumsal dolandırıcılık davasının merkezinde yer alan Steinhoff perakende grubunun eski başkanı Markus Jooste intihar etti.

Polis, Jooste’nin hastaneye kurşun yarasıyla ve ölü olarak geldiğini belirtti. Yerel basın, iş insanının Hermanus’taki evinde kendini vurduğunu yazdı.

Polis sözcüsü Andre Traut, Jooste’nin ölüm nedeninin araştırıldığını açıklandı.

Jooste’nin bir dönem başkanı olduğu Steinhoff grubu, Birleşik Krallık’taki Poundland da dahil olmak üzere Avrupa genelindeki perakendecileri kapsıyordu.

Bir dönem Güney Afrika’nın en önemli iş insanları arasında yer alan Jooste, Johannesburg’daki küçük mobilya satıcısı Steinhoff’u çok uluslu bir perakende devine dönüştürmüştü.

63 yaşındaki Jooste, hakkındaki soruşturmad 25 milyon dolar para cezası verildikten bir gün sonra hayatına son verdi.

Güney Afrika Mali Düzenleme Kurulu, Jooste’nin Steinhoff şirketi için yanıltıcı mali tablolar yayınlanmasına ön ayak olduğu sonucuna varmıştı.

PwC tarafından yapılan denetimde Steinhoff yöneticilerinin kârları şişirmek için 6,5 milyar dolar değerinde sahte işlem yaptığını ortaya çıkarmıştı.

2017 yılında bu olay ortaya çıkınca Steinhoff’un hisseleri yüzde 98 değer kaybetmişti. Bu muhasebe skandalının ardından Güney Afrika’daki emeklilik fonu yatırımcıları da olumsuz etkilenmişti.

Jooste daha sonra icra kurulu başkanlığından istifa etmiş ancak muhasebe skandalıyla ilgili sorumluluğu olduğu iddiasını reddetmişti.

2020’de içeriden bilgi sattığı gerekçesiyle para cezasına çarptırılan Jooste’in şirketi Steinhoff, Güney Afrika merkezli olmasına rağmen Almanya’nın Frankfurt şehrindeki borsada işlem görüyordu.

Jooste, geçen yılın nisan ayında Almanya’daki duruşmaya gelmeyince, Alman mahkemesi Güney Afrikalı iş insanı için tutuklama emri çıkartmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
25 milyon dolar para cezası aldıktan bir gün sonra hayatına son verdi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberler 4 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin