Suudi Arabistan farklı turist peşinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suudi Turizm Kalkınma Ajansı, Türk ziyaretçilere yönelik tanıtımları yönlendirmek amacıyla İstanbul’da ofis açtı ve tanıtım kampanyası başlattı

Vizyon 2030 hedefleri kapsamındaki tanıtımlarda, “Seyahatin amacı ister inanç turu, ister turistik gezi olsun, Suudi Arabistan, Vizyon 2030 hedefleri doğrultusunda tüm ziyaretçilerin huzurlu ve rahat bir deneyim yaşaması için bir dizi kolaylıklar geliştirdi” deniliyor.

Tanıtım amaçlı bildirilerde kullanılan bilgilere göre bu kapsamda 2023 yılından itibaren kadınlar için Umre ve Hac ziyaretlerinde erkek vasi bulundurma zorunluluğu kaldırıldı. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 63 ülkenin vatandaşları için turistik elektronik vize, kapıda vize ve 96 saate kadar kalış imkanı sunan transit vize hizmete geçirildi.

Kadın ziyaretçiler, ister tek başlarına ister arkadaşlarıyla seyahat etsinler, Mekke ve Medine’deki kutsal yerleri ziyaretlerinin ardından, yıl boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklere katılabilecek veya uluslararası markaların yer aldığı lüks alışveriş merkezlerine gidebilecek.

Cidde’nin çok sayıda uluslararası markaya ev sahipliği yapan Mall of Arabia’nın yanı sıra dünya çapındaki markaların peşi sıra sergilendiği ünlü Tahlia Caddesi ile gözde bir alışveriş destinasyonu olarak ön plana çıktığı belirtiliyor.

UMRE ZİYARETİNDE HEDEF GENÇLER

Hazarlanan bilgi notunda, “Suudi Arabistan, son dönemdeki reformlarıyla Umre ziyaretlerini önemli ölçüde yeniden şekillendirerek özellikle gençler için daha rahat ve cazip bir deneyim sunmak için harekete geçti” deniliyor. Bu kapsamda ilgili web sitesi üzerinden ziyaretçi vizesi veya elektronik Umre Vizesi ile seyahat kolaylığı sağlandığı belirtiliyor.

Umre ziyaretinin ardından futbol maçları, festivaller ve çeşitli kültürel etkinliklerin sunulduğu paket programlar hazırlanabileceği ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Suudi Arabistan farklı turist peşinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberler 4 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin